Nyheter


Svensk Kalender version 10.1.0 - ett stort lyft

posted Sep 19, 2016, 3:07 PM by AppSoftia   [ updated Sep 19, 2016, 5:30 PM ]

Inledning 

Detta är en mycket stor uppdatering av vår app. Vi är stolta att kunna presentera många nyheter i denna fina uppdatering. 

Den här versionen kräver Android version 4.0.3 eller högre. Enheter som kör äldre Android versioner än 4.0.3 är väldigt få, men dessa kan bara använda tidigare versioner än 10.1.0 av vår app. Allt som beskrivs nedan gäller version enbart 10.1.0 eller senare.


Teman! (Android >= 5.0)

Vi har nu massor av färgteman för vår app. Tre grundteman ingår alltid utan kostnad. Dessutom kan man köpa till alla 78 (!) extra teman till en låg kostnad. Köpet inkluderar alla 78 extra teman i ett och samma köp.

Våra teman är kompletta teman som applicerar färger för alla delar av vår app, även när vi använder externa standardfunktioner från Android-systemet. Ett exempel på en sådan extern Android-funktion är den vy man använder för att välja datum.


Ny Super-Widget

Vi har gjort en helt ny widget som vi kallar Super-Widget.  Detta är nästan en hel ”app” i sig själv. Man kan prova Super-Widget gratis i 48 timmar. Därefter behöver man köpa den för en låg kostnad.


Super-Widget påminner mycket om den vår apps standard-månadsvy. Händelserna fördelas i en rullbar lista över dagar och veckor i månadsvyn. Tillsammans med händelserna finns även månfaser, namnsdagar, flaggdagar, helgdagsinfo inlagda dag för dag. Helgdagarna är förstås markerade med röd färg.

Klickar man på en specifik dag i Super-Widget kommer man direkt till appens dagvy för den valda dagen.

Super-Widget är designad för att visa närmast kommande händelser. Den kan ställas in att visa kommande händelser antingen från den kommande veckan eller från den kommande månaden.

Självklart kan man ändra storlek på Super-Widget inom rimliga gränser och därmed anpassa den till sin skärm. Dessutom finns det rejält med inställningar att anpassa utseende m.m. efter egna behov.

Förbättringar av Widget-XL och den lilla widgeten

Nu kan man minska höjden på alla våra widgets samt både minska och öka bredden. Exakt om och hur bredd och höjd kan ändras beror till stor del på skärmstorlek och textstorlek på din enhet. Det är inte på alla skärmar man kan minska höjden på den minsta widgeten och på vissa skärmar kan man inte öka bredden.

För att stödja visning med smal bredd har vi byggt ut widget-inställningarna så att man både kan dölja år & månad och även sluttid från händelsernas datum. Eftersom dessa widgets ändå visar händelser enbart upp till en månad framåt går det bra att dölja både år och månad. På så sätt kan man mer framgångsrikt minimera bredden på dessa två widgets.

Förbättrad färgväljare

Vyn för att välja färg har nu förbättrats. Reglaget för att ändra transparens har fått en schackrutig bakgrund och ett nytt reglage har lagts till för att reglera färgens intensitet.

Anpassning till senare Android-versioner

Vår app är nu anpassad och testad ända upp till Android 7. Anpassningen innebär att gränssnitt för att välja datum och tid använder det enklare och modernare sätt som följer med senare Android-versioner.

Moderniserat gränssnitt (Android >= 5.0)

Standardgränssnittet är nu mer anpassat till senare Android-versioner vad gäller färger och utseende på knappar. Det är inga dramatiska förändringar, men ändå mer i linje med hur det bör se ut på senare versioner. I samband med denna anpassning har app-menyn på vissa enheter flyttat upp till topp-listen. Vill man fortsätta använda det gamla utseendet kan man välja det gamla temat, så blir allting som förut.

Stöd för Android 7:s fler-fönsterläge (”multi-window”)

Som en av de första apparna, stödjer vår app användning sida vid sida med andra appar på Android N. Denna nya möjlighet i Android N brukar kallar fler-fönsterläge (eng. multi-window). Det är väldigt användbart att t.ex. samtidigt läsa sina email och göra bokningar i vår kalender-app samtidigt utan att behöva växla till en ny app från hemskärmen.

Bläddra ända till år 2036

Nu kan du bläddra i appen ända fram t.o.m. år 2036. Vi har även utökat inbyggd information för månfaser (t.o.m. 2030) samt dagjämningar (t.o.m. 2025).

Ny ikon

Ikonen är moderniserad och uppsnyggad. Dessutom antyder den inte längre att man enbart kan bläddra till år 2022, så som den gamla ikonen gjorde.  I vår nya version kan man bläddra ända fram till år 2036.

Övriga Förbättringar

Vid redigering av händelser rensas nu textfält i händelser från inledande och avslutande mellanslag när händelsen sparas.

Appen gör nu en bättre gissning av vilken kalender som ska vara förval vid nyinstallation. Saknas tidigare val av förvald kalender väljs första skrivbara kalender som tillhör kontot själv och inte är utdelad från något annat konto. Var ändå medveten om att kalender-appar inte kan veta vilken kalendrar och konton användaren föredrar att använda, det vet bara användaren själv.

Vi har även gjort en del språkliga korrigeringar, t.ex. försöker vi genomgående kalla de kalendrar som finns i varje konto för ”kalendrar” snarare än ”kalenderkonton”.

Felrättningar

Vi har inkluderat ett antal felrättningar i denna release, varav några är ”workarounds” för rena Android-fel. 

iOS Svensk månadskalender: Vår största uppdatering någonsin...

posted May 30, 2016, 9:34 AM by AppSoftia   [ updated Jun 6, 2016, 12:24 PM ]

Vi har just släppt version 9 av Svensk månadskalender för iPhone/iPad (läs mer i iTunes) . 

Detta är den största uppdatering vi någonsin gjort. Nu tror vi oss ha med allt man tänkas kan i en kalender-applikation. I den nya versionen stödjer vi bl.a. följande:
 • Aktiviteter, veckonummer
 • Veckodagar, helgdagar, flaggdagar, namnsdagar m.m.
 • Bilder och filmer integrerat med övrig kalenderdata både i månadsvyer och dagsvy. Eller visa på helskärm i telefonen eller med AirPlay på Apple-TV
 • Hälsodata från din enhet. Visa hur mycket du går, springer, puls etc dag för dag eller i månadsöversikt
 • Väderprognos
 • Stjärntecken
 • Soluppgång & solnedgång
 • Utbyggd dagsvy, smarta lång-tryck funktioner och mycket mer
Läs mer i iTunes eller i App Store i din telefon för en närmare beskrivning och för att skaffa appen.

Svensk Kalender Android version 8.9

posted Aug 21, 2015, 9:24 AM by AppSoftia   [ updated Aug 21, 2015, 9:24 AM ]

Version 8 av vår kalender har varit ute ett tag nu, nuvarande senaste version är 8.9.

Några nyheter i version 8.x är inbyggda månfaser, widgets vars storlek kan ändras och namnsdagsuppdateringar (Svenska och Finska).

Svensk Kalender Android version 7 tillgänglig

posted Jul 14, 2013, 6:11 AM by AppSoftia   [ updated Aug 18, 2013, 11:32 AM ]

AppSoftia AB är stolta över att presentera version 7 av vår applikation. Denna utgåva har en mängd nyheter och förbättringar.

Sammanfattning:

Nyheter:

1. Två påminnelser

2. Moderniserad layout fr.o.m. Android 4 (Aktiveras i inställningarna genom att slå av ”Gammalt användargränssnitt”)

3. Kraftigt förbättrade repetitioner

4. Färg kan väljas för enskilda händelser för Google konton fr.o.m. Android 4.0.3

5. Symboler i dagsvyn för repetition och påminnelser

Förbättringar:

1. Fråga om ”spara” när man trycker på bakåt-knappen

2. Visning av kalenderkonto i dagsvyn kan nu gömmas

3. Inbjudningar man tackat nej till visas inte

4. Snabbare växling mellan månader

Rättade fel:

1. Rättning av sporadiskt problem med dubbelklick

2. Rättningar i sökfunktionen

 

Utförlig beskrivning

Nyheter:

1. Två påminnelser

Nu kan man lägga upp två olika påminnelser per händelse.

2. Moderniserad layout fr.o.m. Android 4

Appens utseende har moderniserats kraftigt, om man kör Android 4 eller senare versioner. Utseendet när man redigerar händelser följer nu till större del standardutseendet hos versionen på operativsystemet. Detta gäller även utseendet för popup-meddelanden. Därför har vår app ett modernare och snyggare utseende på Android 4 och framåt. På äldre versioner är förändringen inte lika stor, även om vi gjort smärre justeringar i utseendet även för dessa versioner.

Vi har också infört en helt ny layout med s.k. ”action bars”. Detta innebär att man får en standardmeny med standardknappar överst på skärmen, snarare än de två knappar för att växla månad/dag som tidigare fanns. Dessutom får man på de flesta enheter även en snabbmeny längst ner på skärmen, som man enkelt kommer åt med tummen när man håller enheten med en hand. På enheter som har en rejält stor skärm där fler val får plats på topplisten (t.ex. surfplattor) placerar Android i stället alla valen på topplisten. Skälet till detta är dels att det finns mer utrymme på topplisten, men även att så stora enheter inte kan hållas och styras enbart med en hand.

Vi vill dock inte påtvinga någon den nya layouten. För att använda det nya gränssnittet (med action bars) måste man slå av ”Gammalt användargränssnitt” i inställningarna. Man kan när som helst ändra tillbaka inställningen igen.

3. Kraftigt förbättrade repetitioner

En mängd nya varianter av repetitioner är införda. Bland annat repetition veckovis på utvalda veckodagar. Avslut av repetition kan specificeras som datum eller som antal repetitioner. Nu kan alla skiftarbetare lägga in upp sina scheman med hjälp av vår app, oberoende av hur arbetspassen ser ut.

4. Färg kan väljas för enskilda händelser för Google konton fr.o.m. Android 4.0.3

Individuella händelsefärger kan nu väljas när man använder Google kalenderkonton på enheter som kör Android 4.0.3 eller senare. Detta fungerar tyvärr inte för övriga kontotyper såsom ”PC sync”, ”Facebook”, ”Samsung” etc., eftersom bara Google har implementerat händelsefärger.

Google kalender har tyvärr även vissa begränsningar:

a.     Man kan bara välja mellan Googles förvalda händelsefärger, inte lägga in helt egendefinierade färger.

b.     När man satt en individuell färg på en händelse finns det inget sätt att från en Android enhet återställa till ”standardfärgen” för kontot. För att återställa måste man i stället skapa en ny händelse med samma kalenderdata men utan någon händelsefärg.

Möjligheten till individuella färger för Google kalenderkonton kan slås av i inställningarna om så önskas.

5. Symboler i dagsvyn

Symboler i dagsvyns högerkant visar nu om en händelse är återkommande och om den har påminnelser. Dessa symboler kan slås av i inställningarna om så önskas. 

Förbättringar:

1. Fråga om ”spara” när man trycker på bakåt-knappen

Nu visas en dialog med fråga om man vill spara, när man ändrat en händelse eller kalenderinställningar och därefter trycker på bakåt-knappen.

2. Visning av kalenderkonto i dagsvyn kan nu gömmas

Visningen av den numeriska kalenderidentiteten i dagsvyn är numera borttagen. En del kunder vill dock inte se kalenderkontot alls här. Därför finns nu en ny inställning med vilken man kan slå av visningen av kalenderkontot från dagsvyn.

3. Inbjudningar man tackat nej till visas inte

Numera visas inte möten som kommit som inbjudning om man tackat nej. Observera att Facebook inte följer kalenderstandarden i detta avseende: Facebookkalendern presenterar inte information för Androidsystemet som gör det möjligt för oss att se om man tackat nej eller inte. Vår app hanterar för närvarande inte att svara på inbjudningar. Vi visar inte heller ”status” för en inbjudning med personer som bjudits in. Däremot visas händelser man bjudits in till, såvida man inte tackat nej till dessa.

4. Snabbare växling mellan månader

Vi har snabbare upp tiden det tar att växla månad till månad eller att växla dag till dag. Växlingen mellan månader går nu nästan dubbelt så fort.

5. Övrigt

Ett antal ytterligare smärre justeringar och förbättringar har också gjorts.

Rättade fel:

1. Rättning av sporadiskt problem med dubbelklick

Dubbelklick för att byta mellan stor och lite månadsvy kunde i vissa fall göra att man hamnade i dagsvyn direkt efter skiftet av månadsvy. Detta fel är nu rättat.

2. Rättningar i sökfunktionen

I sökvyn rullas vyn numera antingen framåt eller bakåt till positionen för dagens datum när man trycker på hemknappen. Tidigare kunde man bara rulla bakåt när man tryckte på knappen.

Svensk Kalender Android Version 6.0 tillgänglig

posted Jan 1, 2013, 4:43 AM by AppSoftia

Version 6.0 är nu släppt. 

Nyheter och förändringar:
 1. Danskt språk och danska helgdagar/flaggdagar/namnsdagar stöds nu.
 2. Nu styr språket från huvudinställningarna språket för dagars/månaders namn samt veckonumreringen. Detta kan ändras i vår app genom att trycka på meny knappen och ändra under ”Inställningar->Kalender”.
 3. Några enstaka kunder har rapporterat kring felaktig sluttid för händelser. En mindre justering rättar förhoppningsvis till detta sällsynta problem.

Obs: Användning av widgets kräver ibland att appen flyttas till internminnet.

Svensk Kalender Android Version 5.0

posted Apr 18, 2012, 12:13 PM by AppSoftia   [ updated Apr 18, 2012, 12:26 PM ]

Version 5.0 är på utrullning i dagarna.

Nyheter

 1. Stöd för att kopiera/klistra-in händelser (kontext menyer och knappar).
 2. Stöd för att repetera händelser varannan vecka.
 3. Widgetar visar nu dagens händelser med fet stil (går att stänga av i widgetinställningarna).
 4. Widgetar inkluderar nu även pågående händelser, inte bara de som närmast skall starta. Detta får att ställa in i widgetinställningarna.
 5. Nu kan man ställa in om översikten eller den normala vyn skall öppnas när appen öppnas.
 6. Tyskt språkstöd och tyska helgdagar.

Rättningar

 1. En felaktighet när man väljer datum att hoppa till med hjälp av veckonummer är rättat. Nu visas första datumet i veckan korrekt efter val från veckonummer.
 2. Korrigering för att komma runt ett Android 3.X fel som orsakar att tomma rader blir lite väl smala är införd.
 3. Ett fel som uppträdde när man försökte radera/ändra repetitiva händelser på Android 4 är rättat.
 4. Några finska språkliga fel är rättade.

Svensk Kalender Android Version 4.0 tillgänglig

posted Mar 11, 2012, 9:58 AM by AppSoftia   [ updated Apr 18, 2012, 12:07 PM ]

Nyheter:

 • I inställningarna kan man nu välja bland tre olika textstorlekar för händelser i månadsvyn samt välja om texten skall visas med fet stil eller normal stil.
 • En ny widget-XL som både visar dagens namn, helgdag/flagginfo samt fler aktiviteter har lagts till.
 • Via en ny knapp i widgeten man kan nu ändra widgetens färg. Detta kräver Android 2.2 eller senare.
 • Färgen för varje kalenderkonto kan nu ställas in helt enligt eget önskemål. Man är inte längre begränsad till färgerna som finns i Googlekontot.
 • Nu kan man antingen visa aktiviteter eller namnsdagar i översiktsläget. Man styr vilket i inställningarna.
 • Om man inte vill visa aktiviteter i översiktsläget kan man i stället med en inställning välja att gråmarkera de dagar som har aktiviteter. 
 • Dialogrutan som visar när nya aktiviteter läses in, kan nu slås av i inställningarna.

Svensk Kalender Android Version 3.3 - 3.8

posted Feb 15, 2012, 9:36 AM by AppSoftia   [ updated Apr 18, 2012, 12:15 PM ]

Diverse förbättringar och korrigeringar är släppta i dessa versioner. Se Android market/Appland för information om varje version.

Svensk Kalender Android Version 3.2 tillgänglig

posted Jan 20, 2012, 7:27 AM by AppSoftia   [ updated Apr 18, 2012, 12:07 PM ]

Denna versionen rättar ett fel som gjorde att man inte kunde sätta datum/tid vid redigering av en händelse, om vissa tidsformat användes. Felet började uppträda i version 3.0 och fanns även i version 3.1.
Uppdatera snarast till 3.2 på Android Market. om du vill ha en rättning på det här. Vänta inte på att din telefon/tablet själv skall uppdatera, det kan ta långt tid innan det sker.
Om du däremot handlat på Appland får du invänta granskningen som tar 1-2 veckor. Observera att problemet med datum/tid finns inte i den version som för närvarande är tillgänglig på Appland.

Svensk Kalender Android Version 3.0 tillgänglig

posted Jan 18, 2012, 11:23 AM by AppSoftia   [ updated Apr 18, 2012, 12:14 PM ]

Huvuddragen i denna nya utgåva

 • En ny inspektionsvy med hypertext länkar är införd. Man kommer till denna vy när man klickar på en aktivitet i dagsvyn.
 • Om man trycker med fingret några sekunder på en rad kommer man åt genvägar för att snabbt lägga till, radera eller redigera en aktivitet.
 • Man har nu möjlighet att se mycket mer av en aktivitets beskrivning som text redan i dagsvyn och dess aktivitetsöversikt.
 • Många av de nya funktionerna går att slå av i inställningar om man inte önskar dessa.

Utförlig beskrivning

Inspektionsvy:

Den nya inspektionsvyn visar en aktivitet på ett tydligt sätt med hypertext länkar där det är tillämpbart. Denna vy kommer man till om man klickar på raden för ett möte i dagsvyn. Från inspektionsvyn kan man via knappar välja att antingen redigera aktiviteten eller återgå till dagsvyn.

I inställningarna kan man ställa in att man inte vill använda inspektionsvyn utan komma direkt in i redigeringsläget.

Context meny införd i dagsvyn:

Genom att trycka länge över en aktivitet i dagsvyn kan man välja att radera eller redigera aktiviteten direkt, eller att lägga till en ny aktivitet. Vill man inte ha den här trycka-länge funktionen kan man slå av den i inställningarna.

Context meny införd i månadsvyn:

Trycker man länge över en dag i månadsvyn kan man välja att lägga till en ny händelse för den valda dagen. Även denna trycka-länge funktion går att slå av i inställningarna.

Datum/tid format ändringar:

Datum- och tidsformat följer numera de val man gjort under inställningar för datum/tid i stället för att följa det land/region som valts i inställningarna
De dialoger (hjul) som används för att välja tid följer numera 24 timmars inställningen för enheten. Dialogen för att välja datum styrs helt av Googles interna programvaror och kan inte påverkas av vår applikation.

Övriga mindre ändringar/förbättringar:

 1. Första bokstaven i meningarna i textfälten i redigeringsvyn får nu automatiskt stor bokstav.
 2. Månadsvyn (den som visar aktiviteter) expanderar nu raderna om det behövs så att all information om helgdag och namnsdagar alltid får plats.
 3. Huvudet i dagsvyn expanderar nu helgdags och namnsdagsinformation så att denna information alltid får plats utan att kortas ner.
 4. I dagsvyn kortas inte längre titel, kalender-info och beskrivning ner, i stället expanderas utrymmet för dagen. Det finns dock en max-längd på 200 tecken för titel respektive beskrivning Denna max-längd kan man ändra i inställningarna.
 5. Röd färg har ändrats till att vara lite mindre intensiv.
 6. En anpassning mot heldagshändelser skapade med Exchange server är inlagd som kompenserar för att exchange servers heldagshändelser ibland slutar under första sekunden in på kommande dygn. Tidigare visades detta som två heldagshändelser.

1-10 of 10