Nyheter‎ > ‎

Svensk Kalender version 10.1.0 - ett stort lyft

posted Sep 19, 2016, 3:07 PM by AppSoftia   [ updated Sep 19, 2016, 5:30 PM ]

Inledning 

Detta är en mycket stor uppdatering av vår app. Vi är stolta att kunna presentera många nyheter i denna fina uppdatering. 

Den här versionen kräver Android version 4.0.3 eller högre. Enheter som kör äldre Android versioner än 4.0.3 är väldigt få, men dessa kan bara använda tidigare versioner än 10.1.0 av vår app. Allt som beskrivs nedan gäller version enbart 10.1.0 eller senare.


Teman! (Android >= 5.0)

Vi har nu massor av färgteman för vår app. Tre grundteman ingår alltid utan kostnad. Dessutom kan man köpa till alla 78 (!) extra teman till en låg kostnad. Köpet inkluderar alla 78 extra teman i ett och samma köp.

Våra teman är kompletta teman som applicerar färger för alla delar av vår app, även när vi använder externa standardfunktioner från Android-systemet. Ett exempel på en sådan extern Android-funktion är den vy man använder för att välja datum.


Ny Super-Widget

Vi har gjort en helt ny widget som vi kallar Super-Widget.  Detta är nästan en hel ”app” i sig själv. Man kan prova Super-Widget gratis i 48 timmar. Därefter behöver man köpa den för en låg kostnad.


Super-Widget påminner mycket om den vår apps standard-månadsvy. Händelserna fördelas i en rullbar lista över dagar och veckor i månadsvyn. Tillsammans med händelserna finns även månfaser, namnsdagar, flaggdagar, helgdagsinfo inlagda dag för dag. Helgdagarna är förstås markerade med röd färg.

Klickar man på en specifik dag i Super-Widget kommer man direkt till appens dagvy för den valda dagen.

Super-Widget är designad för att visa närmast kommande händelser. Den kan ställas in att visa kommande händelser antingen från den kommande veckan eller från den kommande månaden.

Självklart kan man ändra storlek på Super-Widget inom rimliga gränser och därmed anpassa den till sin skärm. Dessutom finns det rejält med inställningar att anpassa utseende m.m. efter egna behov.

Förbättringar av Widget-XL och den lilla widgeten

Nu kan man minska höjden på alla våra widgets samt både minska och öka bredden. Exakt om och hur bredd och höjd kan ändras beror till stor del på skärmstorlek och textstorlek på din enhet. Det är inte på alla skärmar man kan minska höjden på den minsta widgeten och på vissa skärmar kan man inte öka bredden.

För att stödja visning med smal bredd har vi byggt ut widget-inställningarna så att man både kan dölja år & månad och även sluttid från händelsernas datum. Eftersom dessa widgets ändå visar händelser enbart upp till en månad framåt går det bra att dölja både år och månad. På så sätt kan man mer framgångsrikt minimera bredden på dessa två widgets.

Förbättrad färgväljare

Vyn för att välja färg har nu förbättrats. Reglaget för att ändra transparens har fått en schackrutig bakgrund och ett nytt reglage har lagts till för att reglera färgens intensitet.

Anpassning till senare Android-versioner

Vår app är nu anpassad och testad ända upp till Android 7. Anpassningen innebär att gränssnitt för att välja datum och tid använder det enklare och modernare sätt som följer med senare Android-versioner.

Moderniserat gränssnitt (Android >= 5.0)

Standardgränssnittet är nu mer anpassat till senare Android-versioner vad gäller färger och utseende på knappar. Det är inga dramatiska förändringar, men ändå mer i linje med hur det bör se ut på senare versioner. I samband med denna anpassning har app-menyn på vissa enheter flyttat upp till topp-listen. Vill man fortsätta använda det gamla utseendet kan man välja det gamla temat, så blir allting som förut.

Stöd för Android 7:s fler-fönsterläge (”multi-window”)

Som en av de första apparna, stödjer vår app användning sida vid sida med andra appar på Android N. Denna nya möjlighet i Android N brukar kallar fler-fönsterläge (eng. multi-window). Det är väldigt användbart att t.ex. samtidigt läsa sina email och göra bokningar i vår kalender-app samtidigt utan att behöva växla till en ny app från hemskärmen.

Bläddra ända till år 2036

Nu kan du bläddra i appen ända fram t.o.m. år 2036. Vi har även utökat inbyggd information för månfaser (t.o.m. 2030) samt dagjämningar (t.o.m. 2025).

Ny ikon

Ikonen är moderniserad och uppsnyggad. Dessutom antyder den inte längre att man enbart kan bläddra till år 2022, så som den gamla ikonen gjorde.  I vår nya version kan man bläddra ända fram till år 2036.

Övriga Förbättringar

Vid redigering av händelser rensas nu textfält i händelser från inledande och avslutande mellanslag när händelsen sparas.

Appen gör nu en bättre gissning av vilken kalender som ska vara förval vid nyinstallation. Saknas tidigare val av förvald kalender väljs första skrivbara kalender som tillhör kontot själv och inte är utdelad från något annat konto. Var ändå medveten om att kalender-appar inte kan veta vilken kalendrar och konton användaren föredrar att använda, det vet bara användaren själv.

Vi har även gjort en del språkliga korrigeringar, t.ex. försöker vi genomgående kalla de kalendrar som finns i varje konto för ”kalendrar” snarare än ”kalenderkonton”.

Felrättningar

Vi har inkluderat ett antal felrättningar i denna release, varav några är ”workarounds” för rena Android-fel. 

Comments