Svensk fotokalender (iOS)


Lagrar du dina bilder och filmer i din iPhone eller iPad? Vill du snabbt hitta de bilder/filmklipp du tog vid viktiga händelser i ditt liv, om de finns tillgängliga i din enhet? Då är denna app, som kombinerar ett fotoalbum och en kalender, produkten för dig. Den visar dina kalenderhändelser och dina bilder/filmklipp samtidigt i kombinerade vyer.

Vi lanserar just nu nu denna app till ett extra lågt introduktionspris!

Fotokalendern är ditt effektiva arbetsredskap där du har en bra överblick över bilder, filmklipp och kalenderhändelser. Samtidigt visar den på ett diskret sätt sina inbyggda helgdagar, namnsdagar, veckonummer, flaggdagar, sommartid, vintertid, solstånden, fars dag, mors dag, månfaser och söndagarnas namn etc. Du kan bläddra bland allt detta mellan åren 1990 - 2037. Kalendern är fullt integrerad med iOS, och använder de kalenderkonton i iOS som synkroniserar dina händelser med omvärlden. 

Med bildöversikten får du en lite större översikt över enbart dina bilder, månad för månad. Om du klickar någonstans på ett foto kommer du till visningsläget. I visningsläget kan du visa dina bilder/filmer i fullskärmsläge. Du kan även rotera och zooma samt visa dina media med AirPlay på en Apple TV. Ett dubbelklick anpassar här din bild så att den fyller din egen skärm och Apple TV precis lagom mycket, även om dessa har olika bredd/höjd förhållanden. Växla foto gör du med fingerrörelser även i helskärmläge. Naturligtvis kan du även pausa och hoppa i filmerna när dessa spelas upp.

Appen är designad för iOS 8.1 eller senare. Den använder iOS fotofunktioner som inte finns tillgängliga på tidigare versioner. Därför är denna app inte tillgänglig för enheter med äldre iOS-versioner. 

Den är aktuell och uppdaterad: vår app vet t.ex. att Emmy och Jesper sedan år 2015 har namnsdagar och att det är numera är valdag 2:a söndagen i september. 

Sökning efter helgdagar/möten samt möjlighet att hoppa direkt till valfritt datum är ytterligare funktioner i denna produkt som oftast inte finns i liknande produkter. 

Appen kan använda konton som synkas med iCloud, Google, MobileMe, Outlook, etc.

Vill du har mer detaljerad information om appen kan du med fördel läsa vår bruksanvisning eller läsa våra svar till vanliga frågor.

FUNKTIONER/EGENSKAPER

- Bläddra bland bilder och filmer från de flesta vyerna.

- Bilder kan roteras, zoomas, anpassas till helskärm och visas i din enhet samtidigt som de visas på Apple TV.

- Filmer kan spelas, pausas och positioneras. De kan spelas på din enhet eller på Apple TV.

- Ändras media i din enhet genom externa förändringar  (t.ex. en ny  bild-delning via iCloud) uppdateras appens information automatiskt.

- Möten och händelser skapas/ändras/raderas mot samma konton som den inbyggda kalendern, t ex iCloud, Google, CalDav, Outlook och iCal.

- Du kan ändra stil och färg för händelserna per kalenderkonto.

- Helgdagar visas som röda dagar, inte som aktiviteter/möten.  Så bör det skall se ut i en riktig kalender.

- Svenska namnsdagar, flaggdagar och namn på helgdagar finns inbyggt för åren 2010-2037. Flaggdagar visas med svensk flagga.

- Hela svenska kyrkoåret finns inbyggt för 1990-1937.

- Visning av vår/höstdagjämning, sommar/vintersolstånd, Mors/Fars dag, valdagen FN-dagen m.m.

- Månfaser ingår (för närvarande enbart för åren 2011-2022).

- Val av kalendrar - välj vilka kalenderkonton du vill använda.

- Inbyggda veckonummer.

- Födelsedagar från kontaktboken.

- Påminnelser hanteras som i standardkalendern. Du får en påminnelse av telefonen i form av en "alert".

- Man kan hoppa i kalendern direkt till år/månad/dag/veckonummer med en kraftfull förflyttningsfunktion.

- Sökning kan göras efter nästan vad som helst, t.ex. aktiviteter, namnsdagar och helgdagar.

- Visning av namnsdagar, helgdagar, bilder, beteende vid månadsbyte, förval för mötestyp och mycket mer kan ställas in i våra  inställningar.

- Ikonens bricka kan ställas in att visa dag inom månaden eller visa veckonummer.

- Liggande/stående läge stöds.

- Den inbyggda infon i vår app blandas aldrig in i dina konton.